Eliminarea riscurilor si cresterea calitatii serviciilor

Pentru ca fiecare companie sa isi poata canaliza toate fortele si intreaga energie in vederea dezvoltarii business-ului, externalizarea serviciilor de administrare personal si servicii de salarizare este cea mai inspirata alegere. Externalizarea acestor servicii aduce o multime de beneficii.

1. Competente diversificate in domeniul HR

Prin prisma complexitatii domeniului de resurse umane este important ca fiecare companie sa aiba la dispozitie o echipa de specialisti avand diferite niveluri de competente. In acest mod toate nevoile in domeniul HR vor putea fi acoperite in fiecare companie. Intr-un departament propriu de salarizare si administrare personal este nevoie de cate un angajat pentru fiecare tip de serviciu. De cealalta parte, o firma specializata in astfel de servicii vine cu o echipa completa de profesionisti in domeniul HR.

2. Gestionarea eficienta a resurselor interne

Costurile cu un angajat implica si alte costuri in afara salariului. Aceste costuri nu sunt intotdeauna doar costuri financiare, ci vorbim aici si de costurile de timp necesare pentru selectia unui angajat, pentru specializarea acestuia initiala, dar si costurile cu specializarea continua prin prisma schimbarilor legislative frecvente. Toate aceste eforturi consuma din resursele interne ale fiecarei companii, atat la nivel de resurse financiare, cat si la nivel de resurse de timp si energie. In momentul in care apelezi la externalizarea serviciilor de administare personal si servicii de salarizare eficienta in cadrul companiei creste foarte mult. Acest lucru se datoreaza promptitudinii si pregatirii pe care furnizorul de servicii de resurse umane la pune la dispozitie.

3. Disponibilitate permanenta

Activitatea in administrarea personalului si a salarizarii este indispensabila in fiecare companie luna de luna. Pentru a avea certitudinea ca nu vor aparea probleme in cazul unei demisii sau a unui concediu medical orice companie care are un departament intern pentru resurse umane trebuie sa angajeze avand in vedere si aceste riscuri de indisponibilitate din partea specialistilor interni angajati pe domeniul HR. De cealalta parte furnizorul de servicii in domeniul HR asigura disponibilitate permanenta a profesionistilor care se ocupa de administarea resursei umane. Prin urmare orice companie nu va avea parte de blocarea activitatii in momentul in care alege sa externalizeze aceste servicii de resurse umane. Intotdeauna cineva din echipa de profesionisti pusa la dispozitie de furnizorul de servicii va fi disponibil sa isi indeplineasca sarcinile asumate.

4. Intotdeauna servicii satisfacatoare

Atunci cand vine vorba despre un furnizor de servicii in resurse umane este mai usor de stabilit si de imputat standarde cat mai ridicate din perspectiva calitatii comparativ cu exigentele stabilite pentru un angajat. Este mai usor sa incetezi un contract de prestari servicii cu un astfel de furnizor comparativ cu concedierea unui angajat care nu isi indeplineste corespunzator sarcinile de gestionare a resurselor umane.