Eliminarea riscurilor si cresterea calitatii serviciilor

In cele mai multe dintre situatii o companie decide sa apeleze la serviciile de externalizare in administrarea resursei umane pentru anumite activitati. Printre aceste activitati cele mai frecvente vizeaza administrarea salariilor pentru a beneficia de o disponibilitate mai mare in a se concentra exclusiv pe acele activitati cheie ale business-ului in vedere dezvoltarii acestuia si pe activitatile generale din cadrul companiei. Firmele mici si mijlocii apeleaza cel mai des la outsourcing-ul serviciilor de resurse umane datorita resurselor interne insuficient specializate pentru a desfasura aceste activitati.

Serviciile de consultanta in domeniul resurselor umane reprezinta un alt tip de servicii de care poate beneficia o companie care opteaza pentru externalizarea serviciilor catre un furnizor de astfel de servicii. In acest mod orice companie are certitudinea ca va beneficia de consultanta de specialitate si va fi intotdeauna la curent cu ultimele reglementari legislative in domeniul resurselor umane si al salarizarii.

Toate acestea contribuie semnificativ la eliminarea riscurilor cu privire la modificarile legislative frecvente in domeniul resurselor umane, dar si la cresterea calitatii serviciilor in cadrul companiei. In momentul in care compania isi poate focusa intreaga energie si isi poate canaliza toate resursele interne inspre activitatile cheie derulate in cadrul business-ului, dezvoltarea companiei va fi evidenta.

Prin cresterea calitatii serviciilor in cadrul companiei cresterea profitului, dezvoltarea companiei pe toate planurile si atingerea obiectivelor business-ului sunt asigurate. Pe de alta parte, prin externalizarea serviciilor de resurse umane ai certitudinea ca toate sarcinile legate de administrarea personalului si cele legate de salarizare vor fi indeplinite intr-un mod profesionist, intotdeauna la timp si la cele mai ridicate standarde de catre o echipa de specialisti in domeniul HR.