Diminuarea costurilor

Daca punem in balanta costurile unui departament propriu de administrare personal si servicii salarizare cu acele costuri generate de externalizarea acestor servicii avem o imagine evidenta cu privire la rentabilitatea din punct de vedere financiar a externalizarii acestor servicii si la reducerea costurilor.

Sa luam spre exemplu o companie avand 100 de angajati si sa analizam costurile necesare pentru un departament intern de administrare personal si salarizare comparativ cu acele costuri necesare externalizarii acestor servicii.

  • Departament propriu administrare personal si servicii salarizare

Estimarea costurilor: 1450 euro pe luna

  • Costuri directe cu remunerarea personalului specializat in HR si salarizare in medie/luna: 1300 euro/persoana (salariul brut) insemnand salariul net de 450 euro/luna la care se adauga taxele si contributiile angajatorului si angajatului de 383 euro/luna.
  • Costuri indirecte lunare 110 euro / persoana

telefon de serviciu – 30 euro

tichetele de masa – 50 euro

consumabile – 10 euro

cheltuieli cu deplasarile in interes de serviciu -15 euro

  • Costuri indirecte anuale 200 euro / persoana

diferite cadouri de Paste / Craciun – 100 euro

participarea la diferite training-uri de specializare – 100 euro

La costurile directe si indirecte cu personalul se adauga si costuri de mentenanta a aplicatiilor software specifice domeniului HR care sunt estimate la 50 euro/luna.

  • Externalizare administrare personal si servicii salarizare OMHR CONCEPT

Estimarea costurilor: incepand de la 750 euro pe luna

Aceasta taxa lunara se traduce prin prestarea urmatoarelor servicii: calcularea salariilor angajatilor respectand legislatia in vigoare, intocmirea tuturor statelor de plata in cel mult 1 zi din momentul transmiterii tuturor informatiilor necesare acestei operatiuni, generarea in mod automat a rapoartelor interne si externe stabilite conform contractului de prestari servicii cu clientul si costurile IT de intretinere.

Acest exemplu pentru o companie cu 100 de angajati evidentiaza foarte clar reducerea costurilor de administrare personal si servicii salarizare in momentul in care o companie apeleaza la externalizarea acestor servicii in detrimentul angajarii unui departament propriu care sa se ocupe de toate sarcinile pe care le implica aceste servicii.

Externalizarea se face in baza unui contract de prestari servicii cu mentiunea unui tarif ce va ramane nemodificat pentru cel putin un an de zile. Este important de subliniat faptul ca toate aceste cheltuieli cu externalizarea acestor servicii sunt integral deductibile.

Analizand comparativ existenta unui departament intern si externalizarea serviciilor pentru administrarea personalului si a salarizarii se poate observa faptul ca diminuarea costurilor este semnificativa pentru companiile care opteaza pentru externalizarea serviciilor anterior amintite catre OHMR CONCEPT.

Reducerea costurilor este de aproximativ 50%, ceea ce inseamna un procent semnificativ pentru orice companie.